-
kaşar peynirli açma / poğaça ve diğerleri
Oğlumun doğum günü partisi için yaptığım açmalar, hamur o kadar bereketli olmuştu ki açmaları iki modellemede yaptım resimde gördüğünüz şekilde kaşarlı diğeri de zeytinli klasik bağlama şeklinde.Bu ölçülerde 2 tepsi açma çıkıyor ölçüyü yarım tutup 1 tepsi yapabilirsiniz. Benim düşüncem de başka bir çeşit vardı mayalı olarak, hamur çok bereketli olunca diğer tarifi yapmadım oda başka sefere inşallah..
malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
ayrıca
tereyağ yada margarin
rende kaşar peyniri
hazırlanışıIlık sütte mayayı ezin şekeri ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak hamur yoğurun. 40 dakika kadar mayalandırın. Mandalina boyutunda parçalar koparın merdaneyle oval açın.Açtığınız hamurun üzerine tereyağ sürün. İç harcı koyacak kadar yer bırakıp şeritlere ayırın. İç harcını koyarak üzerini kapatın sonra üzerine şeritleri dolayın. Tepsiye fırın kağıdı serin. Açmaları yerleştirin, yumurta sarısı sürüp yarım saat kadar daha mayalandırın. 200C fırında pişirin.taze fasulye salatasıyeşil mercimekli kısırturşu kavurmasııspanaklı peynirli el açması börekel açması patatesli börekmenümüzde ayrıca; yeşil salata, kabak salatası, patates salatası, karışık kuru dolma, yoğurt tatlısı ve frambuazlı ceheesecake vardı doğum günlerinize yada çay sofralarınıza fikir verebildiysem ne ala:) sevgilerimle..
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2012
(83)
-
▼
Kasım
(15)
- pılıçka / haluçka yada tatar böreği
- etli pazı sarması
- içi doldurulmuş biberler
- Antalya Piyazı
- Krem Sünger Tatlısı
- supangle
- fırında sebzeli makarna
- karadenizin gözbebeği "kara lahana" yemeği
- mayonezli tavuk bagetleri
- Perde Pilavı
- tereyağlı kremalı mis gibi poğaça
- Havuçlu İrmik Helvası
- bayram kahvaltısı
- Patatesli Unlu Kıyır Börek
- kaşar peynirli açma / poğaça ve diğerleri
-
▼
Kasım
(15)
Blogger tarafından desteklenmektedir.