-
içi doldurulmuş biberler
Bu biberleri, markette renkleri ve minik minik oluşlarıyla gözüme şirin geldikleri için almıştım mutlaka bir şeyler yaparım demiştim. Ve geçen hafta yemeğe gelen misfirlerime içini doldurarak meze haline getirdim.. Kahvaltı sofralarına da gidebilecek seçenek oldu..
malzemeler
250 gr. renkli küçük biber
1 kibrit kutusu kadar sert yağlı peynir (ezilmiş)
2 yemek kaşığı dolusu krem/labne peynir
bir kaç budak brokoli (çiğden)
bir kaç dal dereotu
1 tane taze soğan
pul biber
karabiber
bir kaç damla zeytinyağ
hazırlanışı
Biberleri yıkayın kaynar suda biberler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün sap kısımlarından keserek çekirdeklerini temizleyin.
Brokoli, taze soğan ve dereotunu kıyın. Diğer malzemeleride ekleyerek karıştırın. Biberlerin içini doldurun.
Üzerine zeytinyağ gezdirip servis yapın.
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2012
(83)
-
▼
Kasım
(15)
- pılıçka / haluçka yada tatar böreği
- etli pazı sarması
- içi doldurulmuş biberler
- Antalya Piyazı
- Krem Sünger Tatlısı
- supangle
- fırında sebzeli makarna
- karadenizin gözbebeği "kara lahana" yemeği
- mayonezli tavuk bagetleri
- Perde Pilavı
- tereyağlı kremalı mis gibi poğaça
- Havuçlu İrmik Helvası
- bayram kahvaltısı
- Patatesli Unlu Kıyır Börek
- kaşar peynirli açma / poğaça ve diğerleri
-
▼
Kasım
(15)
Blogger tarafından desteklenmektedir.