-
Antalya Piyazı
Antalya PiyazıHımmm.. Çok özel bir lezzet, tahin sevmiyorsanız hiç denemeyin tadı çok garip gelebilir ama biz severek yedik. Değişik tadlara açıksanız hemen bir köfte yuvarlayın yanına da Antalya piyazını yapıverin ve bu lezzetten mahrum kalmayın..malzemeler1 su bardağı kuru fasulye2 tane haşlanmış yumurtayarım demet maydonozyarım demet taze soğanyarım demet taze nane (isteğe bağlı)3 tane domatespulbiberkarabibertuzsosu için1,5 türk kahve fincanı tahin2 türk kahve fincanı zeytinyağ3 diş ezilmiş sarımsak1 türk kahve fincanı sirke1 türk kahve fincanı su1 çay kaşığı pulbiber1 tane limonun suyutuztüm malzemeyi iyice karıştırın.hazırlanışıFasulyeyi akşamdan ıslatın ertesi gün haşlayın suyunu süzün. Hazırladığınız sosa döküp karıştırın servis tabağına alın. Üzerine küp doğradığınız yada dörde böldüğünüz yumurtaları dizin, domatesleri küp doğrayın yumurtaların üzerine serpin. En üste yeşillikleri kıyıp serpin pulbiber serpip servis yapın.Antalya Piyazı
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2012
(83)
-
▼
Kasım
(15)
- pılıçka / haluçka yada tatar böreği
- etli pazı sarması
- içi doldurulmuş biberler
- Antalya Piyazı
- Krem Sünger Tatlısı
- supangle
- fırında sebzeli makarna
- karadenizin gözbebeği "kara lahana" yemeği
- mayonezli tavuk bagetleri
- Perde Pilavı
- tereyağlı kremalı mis gibi poğaça
- Havuçlu İrmik Helvası
- bayram kahvaltısı
- Patatesli Unlu Kıyır Börek
- kaşar peynirli açma / poğaça ve diğerleri
-
▼
Kasım
(15)
Blogger tarafından desteklenmektedir.