-
Havuçlu İrmik Helvası
Havuçlu İrmik Helvası
Malzemeler;
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı süt
1 adet havuç
Üzeri için vanilyalı dondurma
Yapılışı;
Havucu rendeleyin. İrmikleri yağlarla birlikte kavurun, rengi dönmeye başladığında havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin, şekeri ekleyip biraz daha kavurun ve sütünü ekleyin. Sütünü çekip koyulaştıktan
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2012
(83)
-
▼
Kasım
(15)
- pılıçka / haluçka yada tatar böreği
- etli pazı sarması
- içi doldurulmuş biberler
- Antalya Piyazı
- Krem Sünger Tatlısı
- supangle
- fırında sebzeli makarna
- karadenizin gözbebeği "kara lahana" yemeği
- mayonezli tavuk bagetleri
- Perde Pilavı
- tereyağlı kremalı mis gibi poğaça
- Havuçlu İrmik Helvası
- bayram kahvaltısı
- Patatesli Unlu Kıyır Börek
- kaşar peynirli açma / poğaça ve diğerleri
-
▼
Kasım
(15)
Blogger tarafından desteklenmektedir.