-
etli pazı sarması
etli pazı sarmasıAynı asma yaprağı gibi iç hazırlayıp sarıyorsunuz.. Asma yaprağına alternatif olarak pişirebilirsiniz. Bence çok da lezzetli oluyor. Bulgur, mısır yarmasından da iç yapabilirsiniz..malzemeler2 demet pazı yaprağı1 su bardağı pirinç3 tane kuru soğan300 gr yağlı kıymayarım demet maydonozyarım demet taze nane1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 su bardağı domates püresi (yazdan hazırladıklarımız)2 ym kaşığı zeytinyağtuzhazırlanışıSoğanları temizleyin çok ince yemeklik doğrayın. Pirinci 3-4 su nişastası gidene kadar yıkayın. Yeşillikleri ince kıyın. Diğer malzemeleri ve yarım çay bardağı su ekleyip harcı güzelce karıştırın.Pazıları temizleyin kaynar suya sokup çıkarın hemen soğuk suya tutarak soğutun. Pazı yaprağı büyükse boylamasına ikiye bölün damarını çıkarıp iç harçtan koyarak sarın.Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağ eritin (yada 3 yemek kaşığı zeytinyağ) 1 yemek kaşığı salçayla kavurun. (isteğe bağlı kaburga kemiği dizip pişirebilirsiniz) üzerine sarmaları dizin. Sarmaların hizasında sıcak su koyup üzerine ağır tabak kapatıp önce orta sonra kısık ateşte pişirin.
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2012
(83)
-
▼
Kasım
(15)
- pılıçka / haluçka yada tatar böreği
- etli pazı sarması
- içi doldurulmuş biberler
- Antalya Piyazı
- Krem Sünger Tatlısı
- supangle
- fırında sebzeli makarna
- karadenizin gözbebeği "kara lahana" yemeği
- mayonezli tavuk bagetleri
- Perde Pilavı
- tereyağlı kremalı mis gibi poğaça
- Havuçlu İrmik Helvası
- bayram kahvaltısı
- Patatesli Unlu Kıyır Börek
- kaşar peynirli açma / poğaça ve diğerleri
-
▼
Kasım
(15)
Blogger tarafından desteklenmektedir.