-
fırında bal kabagı tatlısı
Sevmeyeni çok olsada ben bayılırım. Sadece kabağın cinsi önemli lifleri yoğun olan kabak bence sasımık ve lezzetli olmuyor. Alırken biraz şans işi galiba. Akşamdan şekere yatırılırsa çok daha iyi sonuç alırsınız pişirmek için acele etmeyin. Fırında yada ocakta mutlaka akşamdan şekere yatırın.1 kg. kabakşekerKabağın kabuklarını soyun yaklaşık dört parmak eninde dilimleyin. (Türkiye'de gerçi temizlenmiş ve dilimlenmiş bulmak mümkün) fırın kabına kabakları sıralayın her kabak diliminin üzerine 1 yemek kaşığı dolusu şeker dökün fırın kabının üzerini strecleyip buzdolabına kaldırın. Ertesi gün 200C fırında kenarları kahverengileşene kadar pişirin.
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2013
(108)
-
▼
Şubat
(14)
- Kırmızısından Kahvaltı Sofrası
- Kuru Fasulyeli Kek - Yalancı Kestaneli Pasta
- Bisküvili Kabak Tatlısı
- Krep
- Şifalı Kek
- fırında bal kabagı tatlısı
- portakallı zeytinyağlı kereviz
- ıspanaklı krep
- tahinli kurabiye
- padisah lokumu
- sevgili mevlüde'nin sofrasından salatalar..
- 3-2-1 pogaçası
- Tahinli Çörek
- sevgili mevlüde'nin çay daveti sofrası
-
▼
Şubat
(14)
Blogger tarafından desteklenmektedir.