-
köfteli kabak beğendi
kabak beğendi yatağında kimyonlu köfteHem lezzetli hem de şık bir ana yemek.. Ama maalesef, akşam yemeği için pişirdiğimden gündüz ışığında resimleyemedim. Daha öncelerde de yaptığım bir yemek bloğumda olması lazım artık diyerek resimleri beğenmesemde yayınlıyorum. Tezgahlarda halihazırda mevsimin kabaklarıda varken mutlaka pişirin. Patlıcanlı yapıyoruz ya alinaziği bir de kabaklı deneyin nefis oluyor sezonu bitmeden yapıp yayınlamak istiyorum kısmet:)Her evin mutfağın kendince yaptığı köfteleri vardır, özel tarife ihtiyacı yok her zaman yaptığınız kuru köftelerden yapın ızgarada, tavada yada fırında pişirip üzerine dizin. Ben sadece ekstradan toz kırmızı biber ekledim oda bol miktarda C vitamini içerdiğinden birde beğendinin üzerinde dururken hafif akan yağının kırmızılık vermesi için:)malzemeler1 kilo kabak2 ym kaşığı tereyağ2 su bardağı süt3 ym kaşığı un1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirbeyazkarabiber yoksa karabibertuzKabakların kabuklarını soyun, ikiye böldüğünüzde iç kısmı çok çekirdekliyse o kısmı çıkarın ve rendeleyin. 2 yemek kaşığı tereyağı tavaya alıp eritin rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak tavaya alın hafif tuz ekleyerek kavurun. Kenarda bekletin.Tereyağı çorba tenceresine alıp eritin içine unu ekleyip un kokusunu salana kadar kavurun. Sütü ekleyip boza kıvamı alıncaya kadar çırparak pişirin. Sotelenmiş kabakları içine ilave edip karıştırın. Peyniri ekleyip tuzunu kontrol edin karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin.Yemek tabağına önce beğendiyi üzerine hazırladığınız köfteleri alıp sıcak olarak servis yapın..
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2012
(83)
-
▼
Ekim
(15)
- korsan pasta
- Çikolatalı Tart
- Yoğurt Üstü Patlıcanlı Salata
- Sucuk Köfte
- Salatalı Etimek Dilimleri
- köfteli kabak beğendi
- kremalı mantar çorbası
- Hurmalı Dilimler
- etli türlü
- kolay şöbiyet tatlısı / baklavası
- sebzeli kremalı tavuklu strudel
- öğlen yemeği davet sofrası
- Dereotlu Poğaça
- ekşili terbiyeli sulu köfte
- Diş Buğdayı Daveti
-
▼
Ekim
(15)
Blogger tarafından desteklenmektedir.