-
ekşili terbiyeli sulu köfte
terbiyeli ekşili sulu köfteUzunca bir aradan sonra ilk tarifimizle bir aradayız şükürler olsun:) Açılışı da bir başlangıç yemeği olan ekşili köfteyle yapmak istedim. Eh kış da geliyor Türk mutfağının vazgeçilmezi çorbalar sofralarımızı ve bloglarımızı yakında süslemeye başlar mis gibi bu çorbayı nasıl yaptığıma gelince..köftesi için400 gr orta yağlı kıyma1 tane kurusoğan (rendelenmiş)1 tutam ince kıyım maydonoz1 çay bardağı pirinç (3-4 defa yıkanmış)karabibertuzayrıca1 tane patates1 tane havuç2 ym kaşığı zeytinyağ1.5 lt suterbiyesi için1 su bardağı yoğurt1 tane yumurta sarısıyarım limonun suyuhazırlanışıKöfte malzemelerini yoğurma kabına alın özleşene kadar çok iyi yoğurun. Tepsiye 2 yemek kaşığı unu serpin üzerine fındık büyüklüğünde köfteleri yuvarlayıp koyun. tepsiyi sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın.Havucun kabuklarını soyun yıkayıp küçük küp şeklinde soğrayın 2 ym kaşığı zeytinyağında bir kaç dakika soteleyin küp doğradığınız patatesleri de ilave edip karıştırın üzerine suyu koyup kaynatın. Su kaynadığı zaman köftelerin ununu silkeleyip suya ilave edin. Köftelerin pirinçleri yumuşayana kadar pişirin.Terbiye malzemelerini homojen oluncaya kadar iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe koyarak tekrar karıştırın ve köftelerin üzerine dökün. 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra hafif ılınmaya başlayınca tuzunu ekleyin. (tuzu bu şekilde eklememiz çorbanın kesilmemesi için)İster bu şekilde ister üzerine ince kıyım maydonoz serperek servis yapın.ekşili terbiyeli sulu köfte
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2012
(83)
-
▼
Ekim
(15)
- korsan pasta
- Çikolatalı Tart
- Yoğurt Üstü Patlıcanlı Salata
- Sucuk Köfte
- Salatalı Etimek Dilimleri
- köfteli kabak beğendi
- kremalı mantar çorbası
- Hurmalı Dilimler
- etli türlü
- kolay şöbiyet tatlısı / baklavası
- sebzeli kremalı tavuklu strudel
- öğlen yemeği davet sofrası
- Dereotlu Poğaça
- ekşili terbiyeli sulu köfte
- Diş Buğdayı Daveti
-
▼
Ekim
(15)
Blogger tarafından desteklenmektedir.