-
fındık köfteli alinazik kebabı
Patlıcan; her haliyle her şekliyle türk mutfağının en değerli sebzelerinden biri, közlendiği zaman ap ayrı bir lezzete kavuşan bu mor güzellik yemek davetimde Alinazik olarak gelin gibi süzüldü masamda:) Köftelerde yakışmıştı hani, tarif bizden uygulamak sizden:)Alinazik için
1,5 kilo közlenmiş temizlenmiş ince ince kıyılmış patlıcan
yada 1 kavanoz közlenmiş patlıcan:)
3 diş sarımsak
2 su bardağı suyu süzdürülmüş yoğurt
tuz
Sarımsakları ezin diğer malzemeleri de ekleyip çatalla eze eze karıştırın, servis tabağına yayın.
köfteler için
400gr kıyma
1 tane kuru soğan
bir tutam maydanoz
1/2 çay bardağı galeta unu yada ekmek içi
2 ym kaşığı zeytin yağ
karabiber
kekik
kimyon
bir çimdik tarçın
bir çimdik zerdeçal
kırmızı toz biber
tuzSoğanı ve maydanozu ince kıyın diğer malzemeleri ekleyip çok iyi yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Küçük fındık boyutunda yuvarlayın un serptiğiniz tepsiye dizin. Tepsiyi sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın. Sıvı yağı kızdırın köfteleri kızartıp delikli kepçeyle Alinaziğin üzerine alın. Tavadaki yağdan 1-2 yemek kaşığı üzerine gezdirip servis yapın.köfteli Alinazik
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2012
(83)
-
▼
Aralık
(21)
- 2012'nin En'leri..
- İçli İrmik Tatlısı
- kaşar peynirli, kaymaklı poğaça
- kek kalıbında krem karamel
- tel şehriye pilavı
- yayla çorbası
- Çikolatalı Düğümler
- anti pasti / başlangıç yemekleri
- fındık köfteli alinazik kebabı
- fındık lahmacun
- akşam yemegi davet sofrası
- Sigara Böreği
- közlenmiş patlıcanlı ve ıspanaklı rulo poğaça
- limon soslu cheesecake
- çesnili mayalı çörekler
- Limon Aromalı Fıstıklı Kurabiye
- Tavuk Döner
- hatim yapalım mı?
- Tavuklu Makarna Salatası
- Kalp Kurabiye
- portakal reçeli
-
▼
Aralık
(21)
Blogger tarafından desteklenmektedir.