-
çesnili mayalı çörekler
Geçen haftalarda arkadaşımın kızının doğum gününe yapıp götürdüğüm bu çörekler o kadar lezzetliydiki ben neredeyse fırından çıktığında sıcak sıcakken koca tepsiyi tek başıma bitirebilirdim son günlerde yediğim en güzel mayalı hamur işiydi..Ben içine geçen yaz yaptığım marine edilmiş domateslerden kullandım üzerinde görünen kekik ve biberiye domateslerin marinesinden. Sizin kullanacağınız kuru domateslerde bu otlar yoksa harca yarım çay kaşığı ekleyin. Resimde ki chili biberlerini de kullanmayı istedim ama çocuklar acı yiyemeyeceğinden eklemedim tercih sizin..1 su bardağı süt
1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un (500 gr undan biraz fazlasını kullandım)
Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak hamur yoğurun. 1 saat üzerini örterek dinlendirin.
iç malzemesi için
200 gr beyaz peynir
7-8 tane kuru domates
3-4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 tane taze soğan
1 tane taze sarımsakDomatesleri, taze soğanı, sarımsağı küçük doğrayın. Peyniri ezin malzemeleri karıştırın.Mayalanan hamuru iki yağlı kağıt arasında açın. İçine hazırladığınız harcı yayın ve rulo sarın. 2 cm kalınlığında dilimlere ayırın fırın kağıdı serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 200C fırında pişirin.
çeşnili mayalı çörekler
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2012
(83)
-
▼
Aralık
(21)
- 2012'nin En'leri..
- İçli İrmik Tatlısı
- kaşar peynirli, kaymaklı poğaça
- kek kalıbında krem karamel
- tel şehriye pilavı
- yayla çorbası
- Çikolatalı Düğümler
- anti pasti / başlangıç yemekleri
- fındık köfteli alinazik kebabı
- fındık lahmacun
- akşam yemegi davet sofrası
- Sigara Böreği
- közlenmiş patlıcanlı ve ıspanaklı rulo poğaça
- limon soslu cheesecake
- çesnili mayalı çörekler
- Limon Aromalı Fıstıklı Kurabiye
- Tavuk Döner
- hatim yapalım mı?
- Tavuklu Makarna Salatası
- Kalp Kurabiye
- portakal reçeli
-
▼
Aralık
(21)
Blogger tarafından desteklenmektedir.