-
sebzeli, tavuklu patates (pasta) salatası, karışık kızartmalı, yoğurtlu semizotu salatası
tavuklu, sebzeli patates (pasta) salatasıBildik tat değil de farklı bir şey olmalı dedim kendi kendime, misafirlerimin beğeneceği bir şey olmalı dedim. Dediğimle de kalmadım dilim dilim servis edildiğinden hem görünümü hem tadı bakımından beni mahcup etmedi.. Başlı başına bir öğün oluşturabilecek bir yemek.. Buna benzer salatalar bloglar da var buda benim imzamla oldu :)1. 5-6 tane patates2-3 tane taze soğanbir tutam maydonoz2 ym kaşığı mayonez2 ym kaşığı zeytinyağkarabiberlimon suyu (ekşiliğini ağız tadınıza göre ayarlayın)tuzPatatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup ezin yeşillik hariç tüm malzemeleri ekleyip ezmeye devam edin. Yeşillikleri kıyın patateslere ekleyip karıştırın.2. 1 tane tavuk göğsü1 ym kaşığı mayonez1 ym kaşığı zeytinyağ3 ym kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı limon suyukarabibertuzTavuk göğsünü yıkayıp tuzla beraber haşlayın. Suyunu süzün küçük küçük doğrayın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.3. 1 tane iri boy kereviz3-4 ym kaşığı yoğurt1 ym kaşığı zeytinyağ1tatlı kaşığı limonkarabibertuzKerevizin kabuğunu soyun yıkayıp rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.4. 2 tane kırmızı pancar1 ym kaşığı limon suyu1 ym kaşığı zeytinyağkarabibertuzPancarın kabuğunu soyun, yıkayıp rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.Silikon kalıbın ilk katına ince kıydığınız maydanozları serpin. Bir bardak iri kıydığınız cevizleri serpin. (cevizim kalmadığından yapamadım)Pancarı maydanozların üzerine yayın.kerevizi, tavuğu ve en üste patatesi yayın. Buzdolabına kaldırın bir kaç saat dinlendirin.Ben bir gün önceden yaptım bir gün beklemiş oldu. Hepimiz biliriz ki son gün baya bir telaşlı olur önden ne kadar işimizi hafifletirsek o kadar iyi olur:)Bir de orta da kalan boşluğa kereviz yaprakları yerleştirdim.karışık kızartmalı, yoğurtlu semiz otu salatası2 tane patlıcan2 tane kabak3-4 tane sivri biber2 tane patates(miktar isteğinize bağlı, çokta önemli değil)Hepsini küp küp doğrayın sıvıyağda kızartın.1 bağ semiz otuyoğurt2-3 diş sarımsaktuzzeytinyağSemiz otunu temizleyin budak budak ayırın Karıştırma kabına alarak çırpılmış yoğurt, tuz ezilmiş sarımsak ve üzerine biraz zeytinyağ gezdirerek karıştırın. Servis tabağına alın. Tuzunu ayarladığınız kızartmayı üzerine alın. Kaşık kaşık yoğurt koyarak süsleyin..
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2013
(108)
-
▼
Ekim
(10)
- Kemalpaşalı Sütlaç
- Hellimli Tavuklu Salata
- patlıcan graten
- tavuklu, kuskuslu girit kabağı dolması
- sebzeli, tavuklu patates (pasta) salatası, karışık...
- gün sofrası
- yaz pizzası/sebzeli pizza
- Sonbahar Temalı Davet Masası ve Profosyonel Yemek ...
- zeytinyağlı, kimyonlu bakla ve zeytinyağlı semizotu
- Milföy Kol Böreği
-
▼
Ekim
(10)
Blogger tarafından desteklenmektedir.