-
patlıcan graten
Geçen gün akşam yemeğinin yanına garnitür olarak yaptım. Ben patlıcanı çok ama çok severim her halini. Bu haliyle de fena olmadı beşamel işin içine girince lezzette katlanıyor haliyle..
Kızartma olmadığından da daha hafif oluyor. Beşamelden önce tavuk sote, kıymalı harç yada kuşbaşı etle yaparsanız ana yemeğe dönüşecektir.
(4-5 kişilik)
2 tane bostan patlıcan
3 tane domates
2 ym kaşığı zeytin yağ
karabiber
tuzPatlıcanları yıkayın ince dilimleyin sahan tencereye yerleştirin. Üzerine rendelediğiniz domatesleri ve diğerlerini koyarak kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.beşamel sos3 ym kaşığı tereyağ4 ym kaşığı un1,5 su bardağı süttuzTereyağı eritin unu ekleyip kavurun. süt ve tuz ekleyip çırpma teliyle karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin.Patlıcanları fırın kabına yayın üzerine hazırladığınız beşamel sosunu dökün en üste 1 su bardağı kadar rendelediğiniz kaşar peynirini serpin isteğe bağlı kiraz domateslerle süsleyip 220C fırında peynir kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Blog Arşivi
-
▼
2013
(108)
-
▼
Ekim
(10)
- Kemalpaşalı Sütlaç
- Hellimli Tavuklu Salata
- patlıcan graten
- tavuklu, kuskuslu girit kabağı dolması
- sebzeli, tavuklu patates (pasta) salatası, karışık...
- gün sofrası
- yaz pizzası/sebzeli pizza
- Sonbahar Temalı Davet Masası ve Profosyonel Yemek ...
- zeytinyağlı, kimyonlu bakla ve zeytinyağlı semizotu
- Milföy Kol Böreği
-
▼
Ekim
(10)
Blogger tarafından desteklenmektedir.