-
tavuklu nefis katmer börek
tavuklu nefis katmer börekDaha önce yediniz mi yada yaptınız mı bilmiyorum ama ben bayıldım.. Milföy kıvamında elde açma nefis bir börek mutlaka davet sofralarınıza yapın derim. Benim artık favori börek hamurlarımdan oldu çünkü..2 su bardağı su1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı yoğurt2 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuzaldığı kadar unTüm malzemeyi karıştırın kulak memesinden biraz sert hamur yoğurun..arasına sürmek için 250 gr margarin yada tereyağ1 çay bardağı sıvıyağ tereyağ eriyince içine döküp karıştırın(iç malzeme olarak istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)yarım kilo kuş başı tavuk göğsü1 paket küçük doğranmış mantar1 tane ince doğranmış kuru soğan2 tane sivri biber çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış1 tane kapya biber " "karabibertuzYarım çay bardağı zeytinyağında tavukları soteleyin ateşinizi yüksek ayara alın mantarları ekleyin (sulanmaması için ateşi yüksek ayara alıyoruz) kavurun. Soğanları biberleri ekleyin hep beraber soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın iç harcınızı soğutun.Yoğrulmuş hamuru 5 bezeye ayırın. her bezeyi açabildiğiniz kadar büyütün. Üzerine bolca yağ sürüp zarf şeklinde kapatın(kapatılan her katı tekrar yağlayın) diğer bezeleri de aynı şekilde yapın. Hepsini üst üste koyup buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız kareden 30 kare kesin. Kesilen küçük kareleri bohça olacak şekilde biraz daha açın İçine iç harçtan koyup bohça gibi kapatın üzerine kalan yağa yumurta sarısı ekleyip çırpın ve sürün. 180C fırında pişirin
Yorumlar
Blogger tarafından desteklenmektedir.